Om uw betonvloer te beschermen tegen beschadigingen, kunt u ervoor kiezen om uw betonvloer te laten impregneren. Uiteraard kunnen wij deze klus voor u uit handen nemen.

Het impregneren van een betonvloer is niets meer dan een beschermende, bijna onzichtbare, laag aanbrengen op de betonvloer. De laag zal in het beton trekken en op die manier wordt uw betonvloer beter beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals krassen of vlekken.

Beton coaten

Beton coaten is iets anders dan beton impregneren. Bij het coaten van een betonvloer wordt er een laag coating aangebracht op de vloer. De coating heeft als nadeel dat hij kan gaan bladderen of loskomen van de betonvloer.

Het grote verschil tussen coaten en impregneren zit hem er dus in dat het impregneermiddel ín de betonvloer zal trekken, waardoor deze daadwerkelijk harder en krasbestendiger wordt. De vloer zal na het impregneren langer mooi blijven.

Voorbereiden op het impregneren van de betonvloer

Voordat de betonvloer geïmpregneerd kan worden, zullen er een aantal voorbereidingen getroffen moeten worden.

Allereerst moet de betonvloer gereinigd zijn. Doe je dit niet, dan zal het impregneermiddel in de vervuiling trekken, in plaats van in de betonvloer zelf. Het is belangrijk om te weten dat de vloer zo droog mogelijk moet zijn voordat hij geïmpregneerd wordt. Laat de betonvloer dus na het reinigen eerst goed opdrogen.

Is de betonvloer beschadigd? Dan dient dit voor het impregneren gemaakt te worden. Er zijn verschillende soorten betonreparatiemortels beschikbaar.

Onderhoud

Heeft u uw vloer laten impregneren en wilt u uw vloer zo goed mogelijk blijven beschermen? Dan raden wij om de betonvloer periodiek te dweilen met de uiste onderhoudszeep. Op die manier behoudt u een optimale bescherming van de betonvloer.

Meer informatie over het impregneren van een betonvloer

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen over het laten impregneren van een betonvloer? Of wilt u een afspraak maken met onze professionals? Uiteraard helpen wij u graag verder. Neem gerust contact met ons op.