Beton is een materiaal met heel veel voordelen, zo is het bijvoorbeeld extreem sterk. Daarnaast kan beton geluidsoverlast voorkomen, is het waterdicht én kan er ook vloerverwarming in worden gelegd. Een betonvloer laten storten brengt dus veel voordelen met zich mee.

Wij storten verschillende soorten betonvloeren, zoals:

  • Bedrijfsvloeren
  • Betonvloeren in de agrarische sector
  • Betonvloeren in de particulieren sector, zoals woonhuizen

De voorbereiding

Voordat er beton wordt gestort, is het belangrijk dat de ondergrond stabiel is. Het stabiel maken van de ondergrond kan worden gedaan met behulp van bijvoorbeeld gebroken puin en/of gele grond.

Als het grondpakket voldoende verdicht en vlak is, dan kan de rest georganiseerd worden.

Welke soorten beton storten wij?

Wij storten iedere gewenste soort beton. Er zijn meerder opties mogelijk, allereerst kunt u het beton en de eventuele bewapening zelf regelen. Wij zullen vervolgens het door u gekochte beton komen storten.

Uiteraard kunt u bij ons ook terecht om deze materialen te laten leveren. Op die manier wordt u volledig ontzorgd op het gebied van uw betonvloer.

Betonvloer in een woonhuis

Wilt u een betonvloer laten storten in een woonhuis? Let dan goed op: beton is dan wel een zeer sterk materiaal, toch kan een betonvloer in een woonhuis nadelen met zich meebrengen. Zo kunnen wij niet uitsluiten dat er geen scheur- of vlekvorming zal ontstaan. Uiteraard doen wij ons uiterste best om het risico op scheuren en vlekvorming in de betonvloer zoveel mogelijk te verkleinen, bijvoorbeeld door bewapening te gebruiken en de betonvloer te impregneren.

Droogtijd

Nadat de betonvloer is gestort, zal het ongeveer drie dagen duren voordat het beton droog is en u erop mag lopen. Let wel op: het beton is dan nog niet helemaal uitgehard, dit heeft een aantal weken tijd nodig. Zorg dus dat er niet direct zware constructies op de betonvloer worden geplaatst.

Meer informatie over het storten van een betonvloer

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen over het laten storten van een betonvloer? Of wilt u een afspraak maken met onze professionals? Uiteraard helpen wij u graag verder. Neem gerust contact met ons op.