Onderhoud / Renovatie

Onderhoudsadvies voor decoratief beton.


Wat heb je nodig:

 1. Bezem
 2. Stofmop
 3. Dweil
 4. Emmer
 5. Warm water
 6. Ph neutrale zeep


Instructies:

 1. Veeg de vloer grondig om al het losliggend vuil te verwijderen
 2. Loop de vloer na met een stofmop om stof en andere fijne deeltjes te verwijderen
 3. Vul een emmer met 5 liter warm water en voeg een klein beetje neutrale reiniger toe of afwasmiddel zoals groene Dreft
 4. Dompel de dweil in het schoonmaak water en wring deze goed uit
 5. Dweil de vloer in kleine secties, spoel en wring de dweil regelmatig na
 6. Hervul de emmer met schoon warm water en dweil de vloer na om overgebleven zeep resten te verwijderen (spoel en wring de dweil weer regelmatig uit en werk ook hier in kleine secties)


Extra schoonmaak tips:

 • Uw vloer kan regelmatig gebufferd worden om zijn glans te behouden. Hiervoor heb je een hoog toerental buffer nodig met een witte pad, of huur een professioneel bedrijf in.
 • Om uw vloer optimaal te beschermen en mooi te houden, kan deze om de 3 à 4 jaar opnieuw geseald worden. Dit kan men zelf, maar het is beter om hier een professioneel bedrijf voor in te huren, zodat het efficiënt en correct gebeurt.
 • Ook al is een gesealde vloer vlekwerend, als een gemorste vloeistof blijft liggen kan het alsnog een vlek veroorzaken. Om dit te voorkomen dient u bij het morsen de vlek tijdig weg te halen met een vochtige doek.
 • Als u een vlek heeft die niet weggaat d.m.v. dweilen spuit er dan wat HG natuursteen kleurvlekken verwijderaar op en veeg dit na met een vochtige doek (instructies staan op het flesje).